Hospitalnews

Υπηρεσίες Υγείας. Συστήματα και Πολιτικές

Υπηρεσίες Υγείας. Συστήματα και Πολιτικές
Πρόλογος: Ηλίας Μόσιαλος
Επιμέλεια Έκδοσης: Παύλος Σαράφης & Παναγιώτης Μπαμίδης

Κανένα επιστημονικό επιστητό από μόνο του δεν προσφέρει μια ξεκάθαρη απάντηση για τη φροντίδα υγείας που παρέχεται στις μέρες μας. Μια διεπιστημονική προσέγγιση, όμως, των συστημάτων υγείας ως απότοκο των εφαρμοζόμενων πολιτικών υγείας μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την ερμηνεία παρεχόμενης φροντίδας υγείας και για τους τρόπους βελτίωσής της.

Στο παρόν σύγγραμμα αποκαλύπτεται με τρόπο επιστημονικό μεν, απλό δε, η πολυσύνθετη φύση των πολιτικών, υπηρεσιών και συστημάτων υγείας, καθώς και των νέων τεχνολογιών και εφαρμογών τους στο χώρο της υγείας. Τα παραπάνω επιτυγχάνονται μέσω της κριτικής ανάλυσης θεωρητικών προσεγγίσεων, υποστηριζόμενων πάντα από τις κατάλληλες επιστημονικές έρευνες, αλλά και του  ισχυρού πρακτικού προσανατολισμού.

Περιλαμβάνει 52 κεφάλαια τα οποία καλύπτουν τρεις, κρίσιμες για τα συστήματα υγείας και τις πολιτικές τους, θεματικές ενότητες:

Εν τέλει, σκοπός του παρόντος συγγράμματος είναι να διαφωτίσει θεωρητικά, από διαφορετικές οπτικές, και να καθοδηγήσει πρακτικά τους επαγγελματίες υγείας, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ θεωρίας και πράξης, εστιάζοντας στις καλές πρακτικές, με πρόδηλο το σεβασμό στην φροντίδα της ανθρώπινης ζωής.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Διαστάσεις: 21 x 29 cm
Σελίδες: 932
ISBN: 9789925575305
Τιμή: 105€

BROKEN HILL PUBLISHERS LTD

Ακολουθήστε το Hospital News στο Facebook
Ακολουθήστε το Hospital News στο google news
Exit mobile version